Blogs Persoonlijk

Ik schrijf over mijn leven om je een inkijkje te geven. Wie weet heb je er iets aan (dat zou geweldig zijn). Niet dat ik een enorm meeslepend en groots leven leidt, maar juist ook 'gewone' levens kunnen inspirerend zijn. De alledaagse en minder alledaagse dingen die ik meemaak lees je dus hier. 

Those little things

Those little things in life mean the world  Een topdag in coronacrisis, kan dat? Voor mij persoonlijk wel. Gisteren was zo’n dag. Het begon al heuglijk omdat onze hond dertien werd. Toen mijn man twee jaar geleden stierf, was ook onze hond zo ontdaan, dat ik niet verwachtte dat hij nog veel langer zou leven. Toch heeft hij het volgehouden, en ondanks enkele mankementen die bij een heer op leeftijd horen, gaat het goed met ‘m. Mijn jongste zoon haalde een feesthoed uit de kast en blies ballonnen op. “Want”, zo zei hij, “we moeten er toch maar een feestje van maken, dit is waarschijnlijk zijn laatste verjaardag he mam.” 

Lente in rare tijden  Toen mijn oudste zoon die ochtend in de voortuin probeerde zijn overtollige energie op de trampoline kwijt te raken, ontdekte hij een bosje bloemen bij de voordeur. Een mooi voorjaarsboeketje van de ondernemersvereniging van het dorp met een kaartje; een beetje lente in rare tijden. Pas goed op elkaar. Hoe attent!  

Zingende loodgieter  Terwijl ik een vaas met water vulde, viel de stroom uit. Na wat geklungel in de meterkast en een gevecht met de sjoelbak die daar opgeborgen staat (waarom vond ik dat een goede plek voor een sjoelbak in vredesnaam???), zag ik dat de aardlekschakelaar er continu uitschoot. Ik trok alle stekkers uit apparaten stopte ze er een voor een weer in. Conclusie: het lag aan de cv ketel. Oh nee! Niet nu! In deze voor mij barre economische tijden als zzp’er met lege agenda, zat ik niet te wachten op de aanschaf van een nieuwe ketel. Ik belde de lokale loodgieter, een man op leeftijd. Even later stond hij, zingend en wel op zijn vrije zaterdag, in mijn oergezellige ketelkast. Ik bleef op gepaste corona-afstand. Het bleek een plug te zijn die vervangen moest worden. Fijn nieuws, en o zo fijn dat ik in een klein dorp woon waar mensen voor elkaar klaar staan.

Onsje kipfilet en tomaten bruschetta  Vrienden stonden later in de ochtend onverwachts op de stoep met een onsje kipfilet. Een verjaardagscadeautje voor de hond! We wandelden even buiten met de jarige viervoeter, die zijn lippen genoeglijk aflikte van zoveel lekkers, en zwaaiden hen daarna weer uit. Einde van de middag belde m’n buurman aan. Met stofmasker voor bracht hij een bordje met huisgemaakte bruschettas. Heerlijk die humor. En heerlijk die hapjes!

Hart onder de riem  Begin avond had ik een sporadisch momentje voor mezelf en las mijn binnengekomen e-mails. Een daarvan was van Stichting Bretels, een Haarlemse organisatie die activiteiten organiseert voor weduwen, weduwnaars en hun kinderen, en die ons al twee jaar lang liefdevol steunen. Een mooie afsluiter van deze dag waarop zovelen mij een hart onder de riem staken. Want ook deze vrijwilligers boden hulp in de vorm van videoverbindingen met de kinderen of met mij. Omdat ze maar al te goed snappen dat de combinatie van coronacrisis, rouw en alleenstaande moeder zijn een hell of a job is.

Hulde aan jullie  Lang leve de mensheid, die laat zien in zware tijden zo goed te zijn. Want naast negativiteit zie ik zoveel positiefs in haar. En voor mij geldt dat niet alleen deze zaterdag; hulp en liefde ontvang ik zo vaak van familie, vrienden en kennissen. Hulde aan iedereen die zich inzet voor elkaar, op wat voor schaal dan ook.

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen