Blogs Persoonlijk

Ik schrijf over mijn leven om je een inkijkje te geven. Wie weet heb je er iets aan (dat zou geweldig zijn). Niet dat ik een enorm meeslepend en groots leven leidt, maar juist ook 'gewone' levens kunnen inspirerend zijn. De alledaagse en minder alledaagse dingen die ik meemaak lees je dus hier. 

Een bord minder

Als er iets drastisch verandert in je leven, kunnen dingen waar je voorheen naar uitkeek, opeens een opgave worden. Bij mij was die ingrijpende verandering de dood van mijn partner. Waar ik eerst verlangde naar weekenden en vakanties, sla ik ze nu liever over. Fijne gezinsmomenten zijn veranderd in overlevingsstrategieën.

Ook dagelijkse kost, zoals het avondeten, is niet meer wat het was. Afgelopen weekend publiceerde Het Parool mijn artikel ‘Een bord minder’. Ik heb dat geschreven om de buitenwereld te laten ervaren dat de dood op alles impact heeft. Ook nog jaren later. En ik hoop dat mensen die het lezen en een compleet gezin hebben, zich gelukkig prijzen en koesteren wat ze hebben.

Moordende planning Net zoals het avondeten vind ik het weekend doorkomen en het verzinnen van een vakantie best pittig. Het weekend betekent voor mij nu nog efficiënter mijn tijd indelen. De kinderen hebben sportclubjes waar ze naar toe gebracht en weer opgehaald moeten worden, de hond moet uit (alweer), het eten moet gekookt (alweer), de wassen moeten gedraaid (alweer), de oppas moet ingepland want ik wil ook wel eens een avondje met een vriendin op stap in plaats van alleen (ja, alweer) op de bank te zitten. En o ja, ik moet nog een cadeautje kopen voor een familielid dat morgen jarig is.

Only the lonely Met vakanties plannen is het zoeken naar balans tussen wat mijn kinderen leuk vinden en waar ik zelf enigszins blij van word. Dat is niet van acht uur autorijden (te vermoeiend). Dat is niet van een gezinscamping (te confronterend en eenzaam). En tja, toch ook niet van een eenoudervakantie (te confronterend). Dat is niet van een all-in resort (te eenzaam). Dat is niet van een veraf gelegen huisje in de natuur (te eenzaam). Dat is niet van een lange vliegreis met jengelende kinderen (te vermoeiend). De meeste dingen zijn prima te doen als je geliefde naast je staat. Want met hem (of haar) kun je een gesprek voeren, heb je afleiding, gezelligheid en een extra paar handen.

Leven is liefde Is dit een klaagzang? Nee, dat is niet mijn intentie. In de afgelopen twee jaar gaat het omgaan met en verzinnen van avondeten, weekenden en vakanties me steeds beter af. En soms geniet ik daar dan oprecht van. Ik wil je, hoe cliché je dat misschien ook vindt, laten zien dat het leven niet maakbaar is. Dat liefde voor je partner, je kinderen en ook voor je medemens het hoogste doel is. Streef en leef dat na nu het kan. Het geeft je meer voldoening dat wat dan ook.

Fijn weekend! Overigens heb ik nog geen invulling bedacht voor aankomende zondag, dus mocht je zin hebben iets te ondernemen met mij en m’n kinderen laat het me gerust weten…

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen