Blogs Persoonlijk

Ik schrijf over mijn leven om je een inkijkje te geven. Wie weet heb je er iets aan (dat zou geweldig zijn). Niet dat ik een enorm meeslepend en groots leven leidt, maar juist ook 'gewone' levens kunnen inspirerend zijn. De alledaagse en minder alledaagse dingen die ik meemaak lees je dus hier. 

Vader en zoon

Het ergste aan jonge weduwe zijn vind ik dat mijn kinderen opgroeien zonder hun papa. Mijn eigen verdriet is groot, maar m’n hart breekt pas echt in duizend stukjes als ik aan hen denk. Bij geen enkele kleine of grote mijlpaal in hun leven is hij er meer bij. Nooit meer. Mijn oudste zei al vrij snel na het overlijden van zijn vader: “Mam, als ik ooit kinderen krijg hebben ze geen opa. Of maar één. En dat vind ik heel erg.” Ik dacht nog wel dat zij niet vooruit konden kijken en denken. Dat had ik dus mis. Ook op je zevende sta je stil bij je vaderloze toekomst.

Eigenlijk zijn het juist de kleine dingen die mij het meest raken. Zoals ik laatst een vader met zijn zoon in een bootje voorbij zag varen. Een steek ging door mijn hart; ik stond als aan de grond genageld. Dit deed me zo aan mijn man denken met zijn liefde voor zeilen en boten. Hij genoot ervan met onze kinderen in ons sloepje te varen. “Als ik me wat beter voel ga ik een weekend varen en kamperen met de jongens,” zei hij in de zomer van 2017 tegen me. Wat had ik hen alle drie dit uitje, dat nooit heeft kunnen plaatsvinden, gegund.

Door een waas van tranen sta ik aan de waterkant en staar het bootje na. Het glijdt soepel over het kabbelende water. Geheel tegenstrijdig met de woeste draaikolk in mijn hoofd. Ze keuvelen ontspannen, de vader en de zoon. Ik vloek inwendig. Op het oneerlijke leven. Dan loop ik naar huis om mijn oudste naar zeilscouting te brengen. Want de watergenen van zijn vader heeft ie gelukkig geërfd. Dat wel.

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen