Blogs Persoonlijk

Ik schrijf over mijn leven om je een inkijkje te geven. Wie weet heb je er iets aan (dat zou geweldig zijn). Niet dat ik een enorm meeslepend en groots leven leidt, maar juist ook 'gewone' levens kunnen inspirerend zijn. De alledaagse en minder alledaagse dingen die ik meemaak lees je dus hier. 

Die ene wens

Ik loop met de jongste buiten om onze hond uit te laten. Hij plukt een uitgebloeide paardenbloem in het gras. "Als ik alle pluisjes in één keer uitblaas mag ik een wens doen," zegt hij. Dan bedenkelijk: "Maar m’n wens komt toch niet uit hè mam?"

Ik slik. "Nee," zeg ik. Want ik weet maar al te goed wat hij wenst. "Er is wel ooit een wens uitgekomen nadat ik alle pluisjes had weggeblazen," gaat hij verder. "O ja?" "Ja, voordat papa ziek was, wenste ik een keer dat ik het bed van Jip zou krijgen." "Echt?" Vraag ik verrast. Ik wist niet dat hij het bed van zijn broer zo graag wilde. Ik glimlach. Wat ben ik blij dat ik afgelopen schoolvakantie de energie had om de slaapkamers van de jongens onder handen te nemen. Een nieuw bed voor de oudste, een andere indeling, nieuwe vloerkleden en de hoogslaper van de oudste naar de kamer van de jongste. Eerder al hadden we samen een grote dromenvanger met prachtige pauwenveren gekocht. Die prijkte sindsdien boven zijn ‘nieuwe’ bed om nare dromen weg te houden. Want die had hij na het overlijden van zijn vader veel.

En het helpt. Sinds mijn jongste in zijn hernieuwde onderkomen slaapt, is hij rustiger ’s nachts. Hand in hand lopen we verder. De pluizige bol op stengel in zijn vrije handje geklemd. Het wegblazen van de pluisjes laat hij vandaag achterwege.

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen