Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

ux writing...eh wat?

Je bedrijfsverhaal wil je goed overbrengen. Hoe je dat online het beste doet, vertel ik je in dit blog. Lezen maar dus!

Schrijf webteksten voor de bezoeker     Allereerst: verplaats je in je bezoeker. Vraag je af waarom hij op je site komt. Wat wil hij daar vinden? Welk probleem ga je voor hem oplossen? En wat is zijn gebruikerservaring bij je site? UX staat voor User Experience. UX Writing is dus niets anders dan schrijven voor de bezoeker. Let op, dat betekent dat je antwoord geeft op zijn vraag. Kruip daarom in zijn huid.

Je websitebezoeker over laten gaan tot actie     Een scrollende bezoeker die je site via de ‘achterdeur’ weer verlaat wil je niet. Doel is de bezoeker over te laten gaan tot actie. Dat kan zijn een offerte aanvragen, contact met je opnemen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief of overgaan tot aankoop van een dienst of product. Gebruiksvriendelijkheid heeft daarom ook te maken met hoe gericht en snel de bezoeker vindt wat hij wil vinden. En hoe goed jij hem overtuigt om naar de ‘actieknoppen’ te gaan.

Hoog scoren in Google     Behalve de bezoeker wil je ook zoekmachines overtuigen. Dat doe je door teksten te schrijven die SEO én toch lezersvriendelijk zijn. Gebruik de juiste zoektermen en zorg dat je copy pakkend en scanbaar is. Onthoud dat een sitebezoeker binnen enkele seconden beslist of hij verder klikt of weggaat. Zie ook mijn eerdere blogs 4 tips om te schrijven voor het web en de waarheid over seo.

Laat je webtekst schrijven door een expert     Worstel je met je kernboodschap of het helder en beknopt verwoorden van je bedrijfsverhaal? Of heb je gewoon geen tijd of zin om je webteksten te schrijven? Stuur dan een mail naar info@verhaalmetpit.nl en de hulptroepen zijn onderweg!

 

 

 

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen