Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

4 tips om te schrijven voor het web

Vind je het lastig te schrijven voor het web? Dan ben je niet de enige. Want je boodschap digitaal onder woorden brengen is een kunst op zich. Hoe schrijf je een webtekst die past bij je organisatie en tevens je doelgroep aanspreekt, motiveert en activeert? Ik geef je vier tips.

1. Wat zoekt de bezoeker op je site?     Verplaats je in de webbezoeker. Waarom komt hij op jouw site? Hij heeft een vraag of probleem dat hij wil oplossen. Schrijf daar dus naar! Zorg dat je de webbezoeker optimaal van dienst bent.

2. De omgekeerde piramide     Begin met de kernboodschap. Want mensen lezen een pagina scannend, in een F-vormig patroon. Dat betekent dat je direct met de belangrijkste informatie over de brug moet komen. Om je tekst lekker scanbaar te maken, zorg je voor voldoende witruimte tussen de alinea’s, maak je gebruik van tussenkopjes die aansprekend en duidelijk zijn, en geef je opsommingen weer met bullets.

3. Schrijf een levendige tekst     Houd het kort, bondig en actief (geen lijdende vorm). Laat (teveel) jargon en nietszeggende woorden achterwege. Geef concrete voorbeelden.

4. SEO schrijven     Zorg dat zoekmachines als google je kunnen vinden. Dat doe je allereerst door goede content te schrijven met behulp van de tips hierboven. Daarnaast moet het technische gedeelte ook op orde zijn. Denk aan metatags, linkbuilding en de laadsnelheid en veiligheid van je website. Schakel eens een technisch SEO specialist in om dit voor je site te optimaliseren.

Succes met het schrijven van jouw webteksten!

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen