Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

Marketing communicatie trends 2021

Ondernemers die hun online content op orde hebben behalen meer winst!

Hoe blikken we terug op 2020 als het gaat om marketing communicatie? Covid-19 heeft ondernemers ertoe gedwongen te kijken naar wat er anders kan en moet. Dat betekent online (nog) beter zichtbaar zijn met de juiste content. Hoe? Door focus te hebben op je kernboodschap en toegevoegde waarde. En door je organisatie een herkenbaar gezicht te geven.

Betrouwbaar & aantrekkelijk     Mijn voorspelling is dan ook dat ondernemers die hun kernboodschap in 2021 consistent uitdragen, succesvoller zullen zijn. Maar wat is dat eigenlijk, een kernboodschap? Vraag jezelf af wat je in het komende jaar wil communiceren aan de wereld over je product of dienst als dat maar één zin mag zijn. Dát is je kernboodschap! Het vergt tijd, creativiteit en zelfreflectie om tot de kernboodschap te komen. Maar als je ‘m hebt en helder en aantrekkelijk formuleert, ben je al een heel eind. Als je weet waarom je iets doet, kun je het overbrengen op de buitenwereld. En doe je dat goed, dan creëer je een betrouwbaar, aantrekkelijk en herkenbaar merk.

Bouw aan je brand personality    Focus geeft houvast, iets dat we nu hard nodig hebben. Net als betrouwbaarheid en herkenbaarheid. Daarom is het van belang dat je de kernboodschap consistent, dus overal op dezelfde manier, communiceert. In tone of voice, beeld en karakter. In webteksten, blogs en social media. Want pas dan draagt het op een juiste manier bij aan je brand personality en kan niemand meer om je heen!

Storytelling vanuit het DNA van je organisatie    We zullen in 2021 tevens een grotere nadruk zien in contentmarketing op de toegevoegde waarde van een bedrijf. Daarmee bedoel ik dat ondernemers met hun content meer gaan inspelen op dat waar hun klanten en prospects behoefte aan hebben. Vertel dus niet wat je maakt. Maar kom met een goed verhaal, vanuit de essentie van je organisatie, dat vertelt wat jij met je bedrijf mogelijk maakt.

Succes en alle goeds voor 2021!

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen