Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

Drie tips voor een goede over ons pagina

De ‘over ons’ (of ‘over mij’) pagina op een website is een goed bezochte. Toch geven ondernemers die pagina vaak niet de aandacht die hij verdient. Als je bedenkt dat het de plek is waar je jouw bedrijf een gezicht geeft en waar je conversies mee kunt behalen, is het een gemiste kans als je dat niet benut. Met een goede ‘over ons’ pagina onderscheid jij je van de concurrentie en trek je mensen over de streep om met jou in zee te gaan. Hoe? Ik geef je drie tips:

Houd het persoonlijk    Waar je NIET over moet schrijven op een ‘over ons’ pagina is je product of dienst. De bezoeker is namelijk al geïnteresseerd daarin en wil nu meer weten over het bedrijf erachter. En dat bedoel ik letterlijk. Plaats een foto van jezelf of je team (weg met de onpersoonlijke stockfoto’s!), dat straalt tevens vertrouwen uit. De ‘over ons’ pagina is persoonlijk, dus schrijf dan ook zo. Je kunt de bezoeker meenemen in een verhaal. Vertel wat je drijfveren zijn, waarom je doet wat je doet. Doe het zo dat het boeiend is voor je bezoekers.

Stel de bezoeker centraal    Het draait nog steeds om de bezoeker, hoe gek dat misschien ook klinkt op een ‘over ons’ pagina. Maar jij wilt je bezoeker overtuigen van je expertise. Speel dan ook in op de behoefte van je potentiële klant. Laat zien dat jij zijn probleem of vraag begrijpt en dat je de oplossing daarvoor hebt. Kortom, vertel wat je toegevoegde waarde is! 

Call to action    Dit wordt vaak vergeten en is nou juist essentieel. Ook hier wil je immers dat de bezoeker tot actie overgaat. Welke actie dat is, bepaal je zelf. Wil je dat hij contact opneemt, zich inschrijft op je nieuwsbrief, zijn feedback geeft of je blogs leest? Bedenk welk conversie element voor jou belangrijk is.

Bonustip: plaats behalve tekst een korte video op de ‘over ons’ pagina. De bezoeker heeft dan nog een aansprekende optie om kennis met je bedrijf te maken.

 

 

 

 

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen