Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

Maak van je webtekst geen wassen neus

Vertelt de website van je bedrijf waarom jouw dienst of product onderscheidend is? En dan bedoel ik dus niet dat je loze kreten over deskundigheid, betrouwbaarheid en kwalitatief hoogstaande producten gebruikt. Want wees eerlijk, dat zegt toch iedereen. Het maakt niet uit of je een huisartsenpraktijk, een winkel in elektronische apparatuur of een hoveniersbedrijf hebt, het gaat om dat wat jouw ‘toko’ onderscheidt van collega’s in dezelfde branche.

Welk voordeel biedt jij je klant?                                                          Dat kan ‘m zitten in de werkwijze, benadering van klanten, je kennis en ervaring, de klein- of juist grootschaligheid, enzovoorts. Het benoemen daarvan is niet eens het meest relevant, het is de uitleg die je eraan geeft die het verschil maakt. Door je onderscheidende vermogen, of je USP’s, op een juiste manier uit te leggen, trek je de aandacht van de potentiële klant. Hij ziet er iets in, namelijk de oplossing voor zijn probleem! Of dat nu een pijnlijke knie, een kapotte laptop of een overwoekerde tuin is.

Hoe vind je het onderscheidend vermogen van je bedrijf?                In de praktijk merk ik regelmatig dat ondernemers niet verder komen dan ‘wij zijn de goedkoopste’, ‘wij zijn heel ervaren’ of ‘wij hebben een groot assortiment’. Zonde, want ze denken daar een grote doelgroep mee te bereiken, terwijl het tegenovergestelde waar is. Durf authentiek te zijn! Probeer met de blik van een buitenstaander naar je bedrijf te kijken. Het kan zijn dat de onderscheidende kenmerken van je bedrijf voor jou zo vanzelfsprekend zijn, dat je ze niet opmerkt. Kun je zelf echt niet bedenken wat jouw bedrijf onderscheidend maakt? Vraag het dan eens aan je klanten. En maak dat authentieke onderscheid vervolgens heel concreet. In je webteksten mag je niet vrijblijvend zijn. Vertel wat de toegevoegde waarde van je bedrijf is! Zo bouw je een sterk merk op én een voorsprong op je concurrenten.

 

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen