Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

Hoe zit het met jouw verhaal?

Je weet wel zo ongeveer wat je wilt vertellen over je bedrijf. Maar als je de woorden op papier zet, komt het toch niet over zoals je zou willen. Herken je dit? Dat is niet vreemd. Meer ondernemers worstelen hiermee of komen door de waan van de dag er niet aan toe om daar rustig voor te gaan zitten. Je bent immers gefocust op het runnen van je bedrijf.  Toch is jouw verhaal ontzettend belangrijk om te delen. Overal, on- en offline! Je verhaal moet aantrekkelijk, overtuigend, beknopt en helder zijn. Hoe doe je dat? Ik geef je een belangrijke tip.

Houd het bondig! Dit is voor veel mensen lastig. Maar bedenk dat we overspoeld worden met informatie. Om indruk te maken in die brij van prikkels kun je dus maar beter to the point zijn. Verwoord daarom in één zin waar jouw bedrijf voor staat. Het is je openingszin. Jouw eerste indruk. Dat kan zijn op je website, maar ook in een digitale netwerksessie. Die zin moet raken en uitnodigen tot verder lezen of nader contact.

Door te melden wat je bedrijf doet, zul je niet veel mensen raken. Je maakt meer indruk als je vertelt waarom je iets doet. Huh? Om geld te verdienen toch. Ja tuurlijk, dat ook. Maar als je iets doet enkel voor het geld, houd je dat waarschijnlijk niet lang vol. Bovendien is het niet aantrekkelijk voor anderen. Je doet (hopelijk) iets waar je voldoening en motivatie uithaalt. Vraag jezelf af welke bijdrage je bedrijf levert en welke impact dat heeft. Ook dat kun je beknopt formuleren. Houd deze zin in gedachten: Ik… (bijdrage) zodat… (impact). Je zult zien dat je verhaal beter aanslaat en beklijft bij je toehoorder of lezer wanneer je het op deze manier opbouwt.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen