Blogs over Communicatie

Ik kan lang en breed praten over communiceren. Uitweiden over hoe mooi het is, en hoe moeilijk het ons soms afgaat. Ondanks dat communicatie eigenlijk heel simpel is. Eén ding is zeker: wanneer je communiceert vanuit je essentie, bereik je altijd je doel. Dat geldt ook voor zakelijke communicatie.

De waarheid over SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat wil zeggen online goed vindbaar zijn voor zoekmachines zoals Google. En ja, dat wil je natuurlijk met je website. Nu zijn er een hoop onzinverhalen over SEO. Dat je per se bepaalde zoekwoorden moet gebruiken en die veelvoudig moet herhalen bijvoorbeeld. Denk je dat je tekst daardoor leesbaar wordt? Nee dus. En leesbaarheid is nou juist waar Google op beoordeelt!

Wat zijn sterke SEO teksten? Hoe richt je jouw dienst- of productpagina’s dan in om SEO-proof te zijn? Mijn belangrijkste advies is om simpelweg goede content te schrijven gericht op de vraag die jouw klant heeft. Waar is jouw (potentiele) klant naar op zoek? Wat wil hij van jou? Beantwoord in je tekst die vraag. User first! En schrijf originele teksten: unieke content. Publiceer blogs over onderwerpen die met je dienst of product te maken hebben. Zoekmachines beoordelen sites namelijk op content die antwoord geeft op specifieke zoekvragen.

De techniek omtrent SEO Wat kun je nog meer doen om gezien te worden door zoekmachines? Nou, ga eens na wat jij een fijne website vindt. Waarschijnlijk eentje die veilig, snel en prettig in gebruik is. Daar houden je bezoekers net zo goed van. En zoekmachines dus ook!

Lekker smoelen Het oog wil ook wat. Leesbaarheid van je online pagina’s heeft daarom zowel te maken met teksten die lekker leesbaar zijn alsook met de algehele opmaak. Zorg daarom dat alles er goed uitziet én dat de afbeeldingen of filmpjes die je plaatst niet loeigroot zijn. Zoekmachines maak je niet blij met een pagina die lang aan het laden is. En je bezoeker ook niet.

Inzicht in customer journey Met alleen SEO red je het niet. Want er kunnen wel enorm veel bezoekers naar je site komen, als niemand uiteindelijk overgaat tot aankoop van jouw dienst of product schiet je er nog niks mee op. Denk daarom na over wat er gebeurt als iemand op je site komt. Hoe verloopt de zogenaamde customer journey? Je site moet zo ingericht zijn dat je de bezoeker ‘trechtert’ (funnel). Misschien zijn niet alle lezers van je site of blogs jouw ideale klanten. Door de denkbeeldige trechter houd je de juiste -voor jou interessante- bezoekers over en die leid je naar aankoop van je dienst of product. Een handige ‘tussenstop’ voor bezoekers is bijvoorbeeld de mogelijkheid om in te schrijven op je nieuwsbrief of whitepaper.

Linke linkjes Tot slot is er nog SEO linkbuilding. Eenvoudig gezegd betekent dit dat zoekmachines bekijken hoe en hoe vaak websites linken naar jouw website; externe links dus. Maar let op, hier zijn veel trucjes in omloop die niet werken. Wat dan wel? Ook hier geldt weer dat goede content het allerbelangrijkst is. Wanneer je inhoud goed is, zowel in tekst als beeld, gaan websites vanzelf naar je linken.

Conclusie Met goede content is jouw SEO gegarandeerd. Schrijf vanuit je essentie, vertel waarom je doet wat je doet, verplaats je in je klant en reik hem jouw oplossing aan. Blijf continu verscherpen, vernieuwen en verbeteren. Werk aan jezelf, investeer in jezelf (en dus in je onderneming) en doe dat ook met je content. Dat maakt het ondernemen inspirerend, uitdagend en winstgevend.

Contact

Contact maken is de basis van alle communicatie! En contact met leuke mensen is meestal enorm inspirerend. Wil je weten of ik jouw verhaal kan vertellen? Heb je behoefte aan iemand die de kern van je bedrijf zichtbaar maakt? Iemand die goede content kan leveren in de vorm van blogs, persberichten, webteksten, interviews of andere artikelen? Mail me via info@verhaalmetpit.nl of bel 06 4040 7139

Tekst- en communicatiebureau Verhaal met Pit

Ivanka Berretty-Eggly
Vijfhuizen